آموزش آشپزی

چهل‌ستون، چهل چراغی در معماری عصرصفوی موقعیت مکانی کاخ چهل‌ستون: عمارت چهل‌ستون ازیک طرف به ضلع شرقی خیابان چهارباغ پایین، از سوی دیگر به خیابان سپه و از طرف دیگر به میدان نقش جهان منتهی ‌می‌شود‌‌‌‌.

سرگذشت عجیب این کاخ از آن جایی آغاز ‌می‌شود که نادرشاه افشار تصمیم گرفت مالیات دریافتی از مردم اصفهان را افزایش دهد. این در حالی بود که مردم به تازگی از حمله‌ی افغان‌ها نجات پیدا کرده بودند. بخش‌‌‌‌های زیادی از شهر، خانه‌‌‌‌های مردم و زمین‌‌‌‌های کشاورزی تخریب شده بود و مردم توان پردخت مالیات سنگین را نداشتند. اگر کسی توان پرداخت نداشت خانه‌ و مغازه‌اش مصادره می‌شد.


_ انگورستان ملک خانه باغی زیبا در دل یکی از خیابان‌‌‌‌های قدیمی شهر زیبای نصف جهان. قدم زدن و بازدید از این خانه برای هر گردشگری جذابیت و حس آرامش خاصی دارد. ‌هرچند که شکوه و زیبایی خانه انگورستان ملک در طول سال‌‌‌های زیاد با فرسایش و خرابی عجین شده اما این باغ هنوز هم ‌آن‌چنان زیبا هست که بتواند شما را محو تماشای خود کند. _ تاریخچه انگورستان ملک سرگذشت عجیب این کاخ از آن جایی آغاز ‌می‌شود که نادرشاه افشار تصمیم گرفت مالیات دریافتی از مردم اصفهان را افزایش دهد. این در حالی بود که مردم به تازگی از حمله‌ی افغآن‌ها نجات پیدا کرده بودند. بخش‌‌‌‌های زیادی از شهر، خانه‌‌‌‌های مردم و زمین‌‌‌‌های کشاورزی تخریب شده بود و مردم توان پردخت مالیات سنگین را نداشتند. اگر کسی توان پرداخت نداشت خانه‌ و مغازه‌اش مصادره می‌شد. حاج ملک یکی از بازرگان‌‌‌‌های ثروتمندی بود که از بحرین به ایران مهاجرت کرده بود و در اصفهان خانه و زندگی مفصلی داشت. یکی از دارایی‌‌‌‌های او باغ انگوری به مساحت هفت هزار متر مربع بود. این باغ، انگورستان نامیده می‌شد و زمانی که حاج ملک عرصه را بر همشهری‌‌هایش تنگ دید تصمیم گرفت کل درآمد حاصل از فروش انگورها را به عنوان مالیات مردم وقف کند. این باغ، متعلق به حاج ملک، جد استاد الهی قمشه ای است که در زمان نادرشاه از بحرین به اصفهان مهاجرت کرده و بسیاری از اموال خود را وقف نمونده از جمله این کاخ باشکوه. در زمان قاجار، ناصرالدین شاه این کاخ را به مسئول امورمالی اصفهان می‌سپارد‌ و بعد از آن حاج محمد ابراهیم خان معروف به ملک التجار که از نوادگان حاج ملک بود بنای انگورستان را راه‌اندازی کرد و برگزاری مراسمات سوگواری و تعزیه اختصاص داد. در این خانه در دهه‌ی اول ماه محرم و دهه‌ی آخر ماه صفر مراسم روضه اجرا می‌شد. در ماه رمضان سفره‌ی افطار برای اشخاص بی‌بضاعت همیشه پهن بود. افرادی که درآمد کمتری داشتند می‌توانستند مراسم عروسی خود را در خانه‌ی ملک‌التجار برپا کنند. علاوه بر این‌ از درآمد حاصل فروش انگورها به بچه‌‌‌‌هاییتیم کمک می‌شد. درست است که این کاخ از معدود کاخ‌‌هایی بوده که به دست ظل السطان تخریب نشده است اما از گزند گذر زمان هیچ‌گاه در امان نبوده مانند زمانی که بخش اعظمی از این خانه در سال ۱۳۳۳ صرفا به‌خاطر عریض‌تر کردن خیابان ملک از بین رفت.

Alien

برچسب ها

تاریخی اصفهان سفر ایران هیجانی و آدرنالین تجربی یوگا و مدیتیشن تورهای خارجی تجاری گشت شهری ورزشی طبیعت گردی تور VIP مِتا تور مذهبی کیف و کوله سفر فروشگاه کیف و کوله سفر موبایل ورزش و سلامت تجهیزات و وسایل سفر پوشاک ورزشی کفش ورزشی چاقوی سفر و ابزار چند کاره عینک کفش ورزشی

دانلود اپلیکیشن